JAVNI BICIKLI

Prvih mjesec dana dnevno 30 minuta besplatno za sve korisnike!

 

Križevci, 26. travnja 2023. – Grad Križevci priključio se pametnim gradovima koji implementiraju sustave javnih bicikala kao nadopuna javnom prijevozu. Plan je bicikle učiniti dostupnim na što većem broju gradskih stanica, a na taj način dodatno razvijati biciklističku infrastrukturu. Sustav bicikala koji građanima i posjetiteljima grada omogućava unajmljivanje javnih bicikala 24/7, trenutno zastupljen na 11 lokacija nakon čega se planira proširenje i nadgradnja s električnim biciklima. Svi građani i oni koji izletnički posjete Križevce moći će svaki dan voziti bicikle po iznimno povoljnim cijenama. 

 

Prvih mjesec dana dnevno 30 minuta besplatno za sve korisnike. Uz navedeno građani Križevaca mogu zatražiti i besplatni bon u iznosu od 15 EUR koji mogu iskoristiti za nextbike vožnje. Za aktivaciju bona mogu se javiti u Križevački poduzetnički centar ili slanjem mail na info@nextbike.hr

 

Kako usluga funkcionira

Javni gradski bicikli se mogu lako unajmiti putem pametnog telefona i biti spremni za vožnju za manje od 3 sekunde, a sve što je potrebno je preuzeti nextbike aplikaciju (App store trgovina  / Google Play trgovina), registrirati se i aktivirati račun.

 

Registracija je besplatna i omogućuje korištenje računa za vožnju bilo kojim nextbike gradom širom svijeta. Aktivacija računa iznosi jednokratno 1 EUR.

 

50 bicikala na 11 lokacija

Bicikle možete pronaći na sljedećim lokacijama: Centar, Koruška, Wood, Šumarija, Kineska, Željeznički kolodvor, Groblje, Koprivnička, Sportska dvorana, Rotor Markovićeva, Razvojni centar i tehnološki park, a za više informacija o raspoloživosti bicikala po stanicama i lokacijama dovoljno je otvoriti aplikaciju nextbike. Pametni gradski bicikli bit će opremljeni novim pametnim sustavom zaključavanja te GPS uređajima što će dodatno osigurati korištenje bicikala.

 

Sustavi javnih bicikala dio su razvoja Pametnih gradova koji osiguravaju kretanja tisućama ljudi na zdrav i održiv način bez štetnih emisija nudeći bicikl kao oblik lokalnog javnog prijevoza i kao dodatnu vrijednost turističkim uslugama destinacije. Nextbike je prisutan u 36 gradova u Hrvatskoj s više od 150 tisuća registriranih korisnika usluge Nextbike.

 

https://www.nextbike.hr/hr/krizevci/  

 

DODATNE INFORMACIJE

  

Način korištenja i ispravno parkiranje

Za korištenje javnih bicikala potrebno je na pametni telefon preuzeti aplikaciju nextbike by TIER. Aplikacijom se bicikl locira na mapi i otključava skeniranjem QR koda. Za završetak vožnje potrebno je pratiti upute unutar aplikacije i sigurno parkirati bicikl na nogaru i te zaključati lokot za završetak najma. Korisnici smiju bicikle ostaviti samo na označenim službenim stanicama.

 

Cijena

Za sve korisnike cijena za pola sata dnevno korištenja je besplatno dok sljedećih pola sata iznosi 0,66 EUR. Stalnim korisnicima osigurati će se odabir povoljnih godišnjih pretplata.  

 

Sigurnost i održavanje

Svi bicikli opremljeni su GPS uređajem kako bi se mogli pratiti i locirati. Križevački poduzetnički centar zadužen je za održavanje sustava zajedno s tvrtka Sustav javnih bicikala koja je zadužena za servis i popravak javnih bicikala te brigu da oprema bude na usluzi građanima i turistima.


DOWNLOAD