POZIV NA INFORMATIVNO PREDAVANJE

 

” Drage Križevčanke, dragi Križevčanci,

U suradnji s Gradom Križevcima, Razvojnim centrom i tehnološkim parkom (RCTP) Križevci te Gradskom knjižnicom ”Franjo Marković”, Zelena energetska zadruga (ZEZ) poziva vas da se uključite u istraživanje inovativnih modela uštede energije u kućanstvu.

Kroz europski projekt Redream, Zelena energetska zadruga istražuje mogućnosti dijeljenja energije te pilotira model korištenja solarne energije u kućanstvu, čak i kada nemate mogućnost postaviti solarnu elektranu na svoj krov.

Što to znači? Sudionici će za potrebe istraživanja ostvariti pravo na besplatan pametni uređaj i mobilnu aplikaciju za praćenje proizvodnje i potrošnje električne energije, gdje će se pomoću aplikacije moći simulirati zakup udjela energije proizvedenog iz sunčanih elektrana na križevačkom RCTP-u i Gradskoj knjižnici “Franjo Marković”.

Odnosno, instalacijom pametnih uređaja, sudionici će pratiti potrošnju električne energije u svom kućanstvu i proizvodnju sunčane elektrane na javnim zgradama. Time će dobiti uvid u uštede koje bi kućanstvo moglo ostvariti kada bi postojala energetska zajednica koja bi omogućila dijeljenje energije između kućanstva i sunčane elektrane na drugom objektu koji je dio zajednice.

Saznajte više o ovoj prilici na informativnom predavanju 24. svibnja (srijeda) od 17 do 18 sati u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci (Ulica Franje Tuđmana 20, Križevci).

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju na: solari@zez.coop (predmet maila: Radionica ili Instalacija u Križevcima).

 

Za uključenje u testiranje i sudjelovanje u radionici prijavite se putem prijavnog obrasca na poveznici: https://forms.gle/JQJNWWo3SbiYVNZ77

 

Projekt Redream: https://redream-energy-network.eu/

 

Zelena energetska zadruga ”