MANUFACTURING INNOVATION AS A DRIVER OF THE FUTURE – MJESTO SUSRETA VODEĆIH HRVATSKIH KOMPANIJA I INOVATIVNIH STARTUP RJEŠENJA

  1. prosinca 2022. u prostoru Zagrebačkog Inovacijskog Centra ZICER-a održat će se događaj Manufacturing Innovation as a Driver of the Future. Cilj je ovog događaja okupiti sve ključne dionike u proizvodnoj industriji, kao i sve osobe zainteresirane za tijek proizvodne industrije u budućnosti.

Sudionici događaja imat će prilike doznati više o mogućnostima koje im nudi EIT Manufacturing zajednica znanja i inovacija te čuti iskustva i mišljenja stručnjaka s lokalne scene u zanimljivim panel raspravama.

Zatim ćete moći saznati koje usluge i proizvode nude hrvatske startup tvrtke za suradnju s već postojećim proizvodnim kompanijama.

Na kraju će se sudionicima predstaviti i pobjednički startup timovi s ovogodišnjeg Manufacturing Innovation Challengea, programa u sklopu kojega su dvije velike proizvodne kompanije – Podravka d.d. i JGL d.d. postavile izazove s kojima se susreću u svojim proizvodnim procesima, a startup timovi su ih pokušali riješiti. 

 

Manufacturing Innovation Challenge Demo dan

Riječ je o projektu kojemu je cilj povezati proizvodne tvrtke i inovativne timove studenata, razvojne (startup) tvrtke te neovisne timove zainteresiranih profesionalaca i entuzijasta kako bi se potaknule otvorene inovacije u proizvodnoj industriji.

Ovaj inovativni izazov pruža jedinstvenu priliku za suradnju inovativnih timova s uspješnim proizvodnim poduzećima, edukaciju kroz strukturirani program stvaranja inovacija uz potporu iskusnih mentora te mogućnost za upoznavanje kolega, potencijalnih partnera, klijenata ili poslodavaca. Dijeljenjem znanja i umrežavanjem pod mentorstvom vodećih stručnjaka iz pojedinoga područja, okupljeni timovi natjecali su se u izradi najboljih rješenja koja će pomoći u rješavanju jednoga od zadanih izazova. Najbolja rješenja bit će nagrađena bogatim novčanim nagradama.

Program je počeo početkom studenog i trajao gotovo mjesec dana, a 11 timova prijavilo se za rješavanje izazova. Od svih prijavljenih timova, njih je 9 izabrano za sudjelovanje u programu, te su imali priliku razviti rješenja uz pomoć predstavnika spomenutih kompanija i mentora, vrhunskih stručnjaka u području proizvodnje i tehnologija. 

Više o Manufacturing Innovation Challengeu doznajte OVDJE.