POZIV NA RADIONICU ”PRIJENOS POSLOVANJA”

Na području Koprivničko-križevačke županije djeluje više od 200 malih i srednjih poduzeća s gotovo 3.000 zaposlenih čiji vlasnici se približavaju godinama kada je potrebno započeti planirati prijenos poslovanja, odnosno budućnost poduzeća nakon njihovog odlaska u mirovinu.  Prijenos poslovanja podrazumijeva prijenos vlasništva nad poduzećem na drugu osobu ili drugo poduzeće, čime se osigurava kontinuitet postojanja i poslovne aktivnosti poduzeća. Pored nasljeđivanja poduzeća u krugu članova obitelji, jedna od važnih opcija je i prodaja poduzeća – zaposleniku, drugom poduzeću u djelatnosti ili poduzetniku početniku koji tek započinje poslovnu aktivnost u nekoj djelatnosti. Radionica je namijenjena vlasnicima poduzeća  koji razmišljaju o umirovljenju i planiraju budućnost poduzeća nakon njihovog povlačenja iz biznisa, članovima obitelji koji razmišljaju o preuzimanju poduzeća, te poduzetnicima koji prijenos poslovanja planiraju iz drugih razloga: promjene interesa ili profesije, želja za pokretanje novog poduzetničkog pothvata ili razloga osobne prirode (bolest, razvod, smrtni slučaj ili dr.).

 

Pozivamo sve zainteresirane na radionicu koja će se održati u srijedu 14. svibnja 2021. godine s početkom u 11 sati u prostorijama Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci. Predviđeno vrijeme trajanja radionice je 4 sata.

Za prijavu na radionicu javite se na broj mobitela 098/944 8193 ili na e-mail: anamaria.kopric@kpc.hr

 

Radionicu organizira Križevački poduzetnički centar u suradnji s Centrom za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) u sklopu  projekta “Križevački poduzetnički centar u službi razvoja gospodarstva” sufinanciranog od strane Europskog fonda za regionalni razvoj te kao dio aktivnosti procesa Križevci 2030, energetski neovisan grad podržan od strane EIT Climate-KIC zajednice.

Teme radionice: Što je prijenos poslovanja i zašto je važan; ključne komponente i faze prijenosa poslovanja; rizici od nepravovremene pripreme prijenosa poslovanja; analiza i diskusija na temu primjera iz prakse.

Predavačica: dr.sc. Mirela Alpeza, direktorica je CEPOR-a koji u posljednjih 10-ak godina aktivno prati i aktualizira problematiku prijenosa poslovanja malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj. Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku nositeljica je kolegija Obiteljsko poduzetništvo i Transfer poslovanja u malim i srednjim poduzećima. Članica je TRANSEO – Europskog udruženja za prijenos poslovanja malih i srednjih poduzeća.