POZIV NA RADIONICU ”PRIJELAZ NA PROIZVODNJU S NISKOM EMISIJOM UGLJIKA”

Križevački poduzetnički centar d.o.o. za razvoj poduzetništva poziva sve zainteresirane građane i poduzetnike na radionicu:

 

“PRIJELAZ NA PROIZVODNJU S NISKOM EMISIJOM UGLJIKA”

 

Kako povećati znanja i međusobnu potporu u zajedničkom kreiranju plana energetske tranzicije te se uključiti u planiranje, ulaganje i korištenje lokalnih obnovljivih izvora energije? Odgovori na ova pitanja bit će fokus radionice namijenjene građanima i poduzetnicima kako bi se upoznali s prilikama i mogućnostima korištenja obnovljivih izvora energije, s naglaskom na sunčane elektrane. Sudionici će imati priliku saznati kako najlakše do isplative sunčane elektrane, koje su prednosti i nedostaci, najvažniji koraci u procesu realizacije, o mogućnostima financiranja te kako promjenom navika potrošnje električne energije mogu dodatno uštedjeti energiju i tako doprinijeti smanjenju emisija ugljika.

 

Ne propusti priliku saznati više i postati dio promjene. Pozivamo sve zainteresirane  na radionicu koja će se održati u srijedu 12. svibnja 2021. godine s početkom u 9 sati u prostorijama Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci. Predviđeno vrijeme trajanja radionice je 2 sata.

Za sudjelovanje je potrebno ispuniti prijavni obrazac na linku https://bit.ly/2ReCZh7 .

S obzirom na epidemiološku situaciju i propisane mjere od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te ograničen broj sudionika na radionici, molimo Vas da se prijavite na broj mobitela 098/944 8193 ili na e-mail: anamaria.kopric@kpc.hr.

Radionicu organizira Križevački poduzetnički centar u suradnji sa Zelenom energetskom zadrugom u sklopu  projekta “Križevački poduzetnički centar u službi razvoja gospodarstva” sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj te kao dio aktivnosti procesa Križevci 2030, energetski neovisan grad podržan od strane EIT Climate-KIC zajednice.

Teme:

  • Budućnost transformacije Križevaca kroz EU zeleni plan
  • “Ja” i tranzicija
  • Zakonodavni okvir za proizvodnju električne energije iz sunčanih elektrana
  • Koraci u realizaciji i administrativna procedura
  • Mogućnosti financiranja/aktualni natječaji
  • Primjer proračuna isplativosti sunčane elektrane
  • Analiza rada elektrane na krovu KPC-a
  • Okvirni izračuni veličine elektrane za polaznike (How to?)

Predavači:

Maja Katić, mag. ing. el. – stručna suradnica na OIE projektima (ZEZ)

Erica Svetec, mag. ing. amb. – voditeljica projekata  (ZEZ)