INOVACIJSKI FOND JE OBJAVIO POZIV ZA MALE PROJEKTE S PRORAČUNOM OD 100 MILIJUNA EURA

Prvi poziv za male projekte otvoren je 1. prosinca 2020. s proračunom od 100 milijuna eura financirat će inovativne projekte u čistoj energiji i industriji za potporu uvođenju ključnih tehnologija potrebnih za postizanje klimatske neutralnosti i doprinos zelenom oporavku Europe.

Inovacijski fond je objavio poziv za male projekte s proračunom od 100 milijuna eura.

Prvi poziv za male projekte odnosi se na prodorne tehnologije za obnovljive izvore energije, energetski intenzivne industrije, skladištenje energije i prikupljanje, korištenje i skladištenje ugljika.

Mali projekti su projekti s ukupnim kapitalnim troškovima manjim od 7,5 milijuna eura.

Prvi poziv za male projekte otvoren od 1. prosinca 2020. do 10. ožujka 2021. s proračunom od 100 milijuna EUR za prodorne tehnologije za obnovljive izvore energije, energetski intenzivne industrije, skladištenje energije i prikupljanje, korištenje i skladištenje ugljika.

Prihvatljiv je za projekte s kapitalnim izdacima između 2,5 i 7,5 milijuna eura, a usredotočen je na inovativne, ali zrele tehnologije koje su spremne za dosezanje tržišta.

Na Portalu za financiranje i natječaje pronaći ćete sve potrebne informacije i dokumentaciju, uključujući tekst poziva, obrasce za prijavu, često postavljana pitanja i službu za pomoć za dodatna pitanja.

Za više informacija pogledajte na Portalu.