DOGAĐANJA U RCTP-u U RAZDOBLJU OD 01.05.2020. GODINE

U razdoblju od 01.05.2020. godine u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci održan je niz događanja.

Dana 18.06.2020. godine održano je Javno izlaganje prostorno planske dokumentacije. Na ovom izlaganju su održana dva prijedloga, Prijedlog V. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Križevaca i Prijedlog V. Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Križevaca.


Održano je predstavljanje Plana razvoja turizma destinacije Križevci. Grad Križevci je 2019. godine započeo izradu Strateškog plana razvoja turizma grada Križevaca 2020-2027. U dvorani „Marcel Kiepach“ Razvojnog centra i tehnološkog parka, dr.sc. Romana Lekić, pročelnica Odjela za turizam sa Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment te dr.sc. Krešimir Dabo, tajnik Odjela turizma održali su završnu prezentaciju za Plan razvoja turizma grada Križevaca odnosno pripreme za drugi izvještaj.


U sklopu RCTP-a Križevci dana 26.6.2020., predstavljena su dva vrijedna 3D printera koje je Grad Križevci pribavio za Križevački poduzetnički centar, a koristiti će zainteresiranim korisnicima RCTP-u te poduzetnicima i građanima Grada Križevci. Nabavljeni su u vrijeme prvog vala COVID-19 i na njima su printani nosači za zaštitne vizire. Studenti Veleučilišta u Bjelovaru sa studija Mehatronike Ivan Pečnik, Marko Mudri, Denis Latin i Marko Dimitrijević, inače svi iz Križevaca, na 3D printerima su izradili model promotivne kugle za fotografiranje koju rade u sklopu Studentskog inkubatora Veleučilišta u Bjelovaru pod vodstvom mentora Tomislava Pavlica. Prisustvovali su i gospodin Dražen Roncelj, koji je izradio na svojoj CNC glodalici model za izradu velike kugle, promjera 1 metar te gospodin Dragutin Bermanec, koji je u svojoj tvrtki Berman Plast d.o.o. i izradio veliku kuglu za naručitelja Veleučilište u Bjelovaru. Direktor križevačkog poduzetničkog centra Tomislav Gerić, preuzeo je 3D printere na korištenje od gradonačelnika gospodina Maria Rajna.


U RCTP-u Križevci je 23.06.2020. godine održan je Okrugli stol o Problemu trgovanja ljudima u Hrvatskoj – provedba Nacionalnog plana za suzbijanje trgovanja ljudima. Predsjednica Udruge “HERA” Križevci Marina Švagelj Jažić bila je ujedno i moderatorica okruglog stola te je na kraju iznijela i određene zaključke proizašle iz rasprave, a cilj je bio predstaviti zajednički projekt te naglasiti važnost suradnje institucija i organizacija civilnog društva u svrhu zaštite žrtava trgovine ljudima.