Nekategorizirano

Studijska posjeta Križevcima u sklopu projekta PROSPECT

U utorak, 9. srpnja 2019., u Razvojnom centru i Tehnološkom parku ugošćena je grupa stručnjaka i predstavnika iz Cipra, Bugarske i Nizozemske u sklopu projekta PROSPECT koji će učiti, na primjeru Križevaca, kako provesti projekte (kao Križevački sunčani krovovi) na polju obnovljivih izvora energije.

Ugostio ih je gradonačelnik Mario Rajn koji je ukratko opisao aktivnosti grada i sam projekt Križevačkih sunčanih krovova, koji je ujedno bio i glavni razlog njihovog dolaska. Osim gradonačelnika, u detalje projekta upustio se i direktor Križevačkog poduzetničkog centra Tihomir Hodak koji je svojim govorom dodatno motivirao i ohrabrio sudionike da se odvaže u takvo ulaganje.

Na sastanku je bila prisutna i ravnateljica Gradske knjižnice Marjana Janeš Žulj, gdje se provodi postavljanje nove sunčane elektrane iz projekta “Križevački sunčani krovovi”.

Nakon sastanka i razmjene iskustva sudionicima je pokazana i sama bit njihovog dolaska, krov Razvojnog centra i Tehnološkog parka, gdje se nalazi sunčana elektrana.

Cijeli posjet Križevcima bio je u sklopu projekta PROSPECT u organizaciji Zelene energetske zadruge.


no images were found