Nekategorizirano

Predstavljen projekt Compile i nova kampanja grupnog ulaganja u fotonaponsku elektranu

13.03.2019. godine u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci u zajedničkoj organizaciji Zelene Energetske Zadruge, Grada Križevaca i Križevačkog poduzetničkog centra održano je predstavljanje projekta Compile te nova kampanja grupnog ulaganja u fotonaponsku elektranu na krovu Gradske knjižnice Franjo Marković. Na samom početku, pozdravne riječi mnoštvu prisutnih upustili su Sandra Vlašić iz udruge Terra Hub Croatia i zadrugarka Zelene energetske zadruge ZEZ, gradonačelnik Križevaca, Mario Rajn te Zoran Kordić, upravitelj Zelene Energetske Zadruge.

Nakon uvodnih riječi, prezentaciju projekta Compile održao je Boris Pavlin iz Zelene Energetske Zadruge, dok su novu kampanju grupnog ulaganja u sunčanu elektranu iz projekta Križevački sunčani krovovi predstavili Hajdana Rukavina i Josip Beber, članovi Zelene Energetske Zadruge.

Nakon uspješno realizirane prve sunčane elektrane putem kampanje grupnog ulaganja u koju je uložilo 53 građana-investitora u kratkom roku od 10 dana, pokrenuta nova kampanja u sklopu projekta Križevački sunčani krovovi. Ono što je za svaku pohvalu, a to je omogućivanje građanima da svojim sredstvima, po modelu mikro zajmova, financiraju sunčanu elektranu na krovu Gradske knjižnice “Franjo Marković” u Križevcima.

Nakon toga uslijedila je panel rasprava sa temom Kvartovi budućnosti – kako uključiti građane i javni sektor u stvaranje energetski samoodrživih javnih prostora na kojoj su sudjelovali Tihomir Hodak, direktor KPC d.o.o., Igor Brkić, ranatelj Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci, Peter Fabjan iz Udruge za ekonomiju zajedništva, Jurica Perko iz Regionalne Energetske Agencije Sjever te Sanela Mikulčić iz Zelene Energetske Zadruge. Na samom kraju današnjeg predstavljanja, direktor Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o., mr.sc Tihomir Hodak je sve zainteresirane odveo na krov Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci te im pokazao i rekao park riječi o fotonaponskoj elektrani.


no images were found