Nekategorizirano

Održan Križevci Gastro Fest

U subotu, 11.05.2019. godine s početkom u 10 sati u Razvojnom centru i tehnološkom parku započeo je Križevci Gastro fest. Pozdravnim govorom nazočnima obratili su se gradonačelnik grada Križevaca, Mario Rajn koji je otvorio festival te predsjednik udruge Baby Beef gospodin Darko Celovec.  Nakon pozdravnih govora, nazočnima se obratio dr.sc. Dejan Marenčić s predavanjem na temu „Utjecaj hranidbe na kvalitetu mesa“. Nakon njega gospodin Darko Celovec predstavio je rad udruge Baby Beef te je s ponosom istaknuo da je nakon dugog niza godina smanjen uvoz mesa iz inozemstva. Za kraj stručnih predavanja, na red je došao posebni gost festivala, profesionalni kuhar David Skoko koji je govorio o dozrijevanju i odležavanju mesa.

Nakon stručnih predavanja, druženje se nastavilo u restoranu Vojarna gdje su svi posjetitelji mogli uživati u raznovrsnoj ponudi jela od Hrvatske junetine brenda Baby Beef koje je pripremao vrhunski kuhar David Skoko te učenici kuharskog smjera Srednje škole Ivan Seljanec. U ponudi su se mogli pronaći i prilozi prigorskog kraja, vrhunska križevačka vina, križevačka craft piva te raznovrsni kokteli.

Gastro fest je trajao do 17 sati, a nakon toga je krenulo opuštajuće druženje uz kvalitetna vina prigorskog kraja, odličnog križevačkog piva te tamburaški sastav.


no images were found