Nekategorizirano

KRIŽEVAČKI PODUZETNIČKI CENTAR LAUREAT MEĐUNARODNE NAGRADE “STVARATELJI ZA STOLJEĆA”

Protekloga vikenda u Dubrovniku se održao međunarodni summita poduzetnika u sklopu kojega  je Križevačkom poduzetničkom centru uručena nagrada i priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Nagrada koju smo dobili još tijekom 2018. godine dok je sada bila svečana ceremonija uručenja.

Svečanost dodjele nagrada održala se u petak u sklopu Regionalnog summita poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe naziva „300 najboljih“, a u organizaciji Međunarodnog foruma PERSPEKTIVE sastavljenog od poduzetnika, ekonomista i znanstvenika iz cijele regije.

Nagrada se dodjeljuje u sedam kategorija pojedincima i organizacijama koji su svojim aktivnostima i projektima (u području marketinga i medija, obrazovanja, znanosti, državne uprave i uopće društvenog angažmana) posebno doprinijeli promociji poduzetništva, promociji značenja poduzetništva za ekonomski i društveni razvoj te promociji kulture poduzetništva.

Od 411 prijavljenih kandidata i 112 nominiranih kandidata iz 8 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Makedonija, Slovenija i Srbija), trinaestoročlani neovisni Međunarodni odbor sastavljen od eksperata za ekonomiju je kroz devetomjesečni proces odlučivanja odabrao i nagradio 56 najboljih pravnih i fizičkih osoba najzaslužnijih za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi. Važno je naglasiti da je KPC anonimno nominiran, te se zahvaljujemo osobi/organizaciji koja nas je nominirala za ovu prestižnu nagradu.

Osnovni cilj Projekta „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ je javno odavanje priznanja najzaslužnijim osobama, organizacijama i institucijama za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi, kao i usmjeravanje pozornosti šire javnosti na lidere sutrašnjice čiji su rad, znanje, kreativnost i rezultati temelj razvoja zajednice.

Sastav međunarodnog odbora koji je dodijelio nagradu Križevačkom poduzetničkom centru :

 1. dr. Siniša Zarić, predsjednik odbora (Srbija)
 2. dr. Franz Schausberger, počasni član odbora (Austrija)
 3. Bernhard Prestel, počasni član odbora (Švicarska/Njemačka)
 4. dr.Reinhard Priebe, počasni član odbora (Njemačka)
 5. dr.Biljana Sekulovska-Gaber, zamjenica predsjednika odbora (Makedonija)
 6. dr.Velimir Srića, zamjenik predsjednika odbora (Hrvatska)
 7. dr.Nenad Brkić, član odbora (BiH)
 8. sc.Franc Pangerel, član odbora (Slovenija)
 9. oec.Vesna Cvitanović, član odbora (Hrvatska)
 10. dr.Aleksandar Andrejević, član odbora (Srbija)
 11. dr.sc.emeritus Slavica Singer, član odbora (Hrvatska)
 12. dr.Bahrija Umihanić, član odbora (BiH)
 13. Sanja Popović-Pantić, član odbora (Srbija)

  no images were found