Nekategorizirano

ODRŽANI REGIONALNI DANI EU FONDOVA U KRIŽEVCIMA

U petak, 09.11.2018. godine u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci započeo je dvodnevni informacijsko-edukacijski program „Regionalni dani EU fondova u Križevcima“.  Program je organiziran u zajedničkoj organizaciji Grada Križevaca i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.  Skup su otvorili gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Održana je panel diskusija „Razvoj Križevaca kroz fondove EU“ na su sudjelovali predstavnici institucija i lokalni poduzetnici s iskustvom povlačenja novca iz fondova Europske unije. Panelisti su bili Ivan Biškup, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu Grada Križevaca, Franjo Babić iz Lokalne akcijske grupe Prigorje, Matija Mikulčić, predsjednik Uprave Tvornice pogrebne opreme d.o.o. iz Dropkovca i Nadica Zemun, Korner, obrt za trgovinu, usluge i ugostiteljstvo Križevci. Aktualne natječaje i mogućnosti financiranja u području poduzetništva predstavili su Ines Ličina iz HAMAG BICRO-a, Neven Kostreš iz Ministarstva gospodarstva, Tomislav Kovačić iz Razvojne agencije PORA te Amelia Milanović iz SAFU-a. Na kraju edukativnog dana je Antonio Surjan Žanko iz tvrtke Zlatni plamen d.o.o. održao radionicu „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?“ na kojoj su sudionici imali priliku saznati kako pripremiti projektnu dokumentaciju. Nakon zakuske, direktor Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o., mr.sc Tihomir Hodak proveo je sve zainteresirane u kratki obilazak Razvojnim centrom i tehnološkim parkom Križevci.

Organizacija programa sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a organizaciju “Regionalnih dana EU fondova” za Ministarstvo provode Večernji list i Poslovni dnevnik.


no images were found