Nekategorizirano

Održan sastanak oko kreiranja plana upisa učenika u srednje škole

u petak, 26.01.2018. godine u prostorima Razvojnog centra i tehnološkog parka u Križevcima održan je  sastanak oko kreiranja plana upisa u srednje škole prema potrebama gospodarstva i obrtništva Grada Križevaca. Sastanak su zajednički inicirali Koprivničko-križevačka županija, Grad Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije u suradnji s HZZ Područnim uredom Križevci, a sastanku su se odazvali križevački poduzetnici i obrtnici te ravnateljica Srednje škole „Ivan Seljanec“ Gordana Juran-Ratković i ravnatelj Srednje gospodarske škole Toni Svoboda.

Cilj ovog sastanka bio je uskladiti potrebe za kadrovima gospodarstva i obrtništva s upisnim planom srednjih škola kako bi učenici, kad završe srednjoškolsko obrazovanje, imali siguran posao, objasnio je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Uslijedilo je predstavljanje smjerova koje škole nude, a razgovaralo se i o smjernicama HZZ-a za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.
Na kraju sastanka dogovoreno je kako će svi gospodarstvenici i obrtnici dobiti smjernice HZZ-a uz molbu da istaknu koji su kadrovi njima potrebni i što mogu učenicima ponuditi, te jesu li spremni sudjelovati u promociji strukovnih zanimanja.