Nekategorizirano

Održan info dan u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci

U konferencijskoj dvorani RCTP Križevci održana je u srijedu druga, izvještajna konferencija projekta ‘Opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci’ s ciljem da upozna sudionike i sve zainteresirane o dosadašnjim rezultatima i daljim aktivnostima projekta.

U provedbi projekta predviđene su tri ovakve konferencije, od kojih je jedna održana na početku provedbe projekta, dok je treća, posljednja, predviđena za završetak. Iako je sadržaj konferencije prvenstveno ograničen na provedbu aktivnosti projekta, u neformalnom druženju s direktorom Križevačkog poduzetničkog centra Tihomirom Hodakom otvorena su brojna pitanja. Podsjećamo, projekt kojega Europska unija sufinancira u visokom postotku od 91,79% ukupne je vrijednosti 1.617.437,12 kuna, a znatno će unaprijediti standard korisnika prostora u RCTP, te će uređenjem okoliša konačno građevinski zaokružiti ovaj kapitalni projekt od nadregionalnog značenja. O svemu najviše ipak zna Tihomir Hodak:

– Projekt je započeo 1. rujna 2017., a traje 18 mjeseci, do 28. veljače 2109. U sklopu projekta predviđena poboljšanja ovog objekta značajna su, a poneka su već i vidljiva. Ova dvorana u kojoj održavamo konferenciju, bit će dodatno opremljena sa simultanim prevođenjem, drugačijim projektorom i još nekim dodatnim mogućnostima.

Predviđena je izvedba dvije manje konferencijske dvorane u katu, kojima ćemo racionalnije iskoristiti zajedničke prostore u katu. Također, opremljeni smo za osobe s posebnim potrebama, na primjer, slijepim i slabovidnim osobama objekt je potpuno pristupačan. Kako je cilj projekta povećanje upotrebljivosti, efikasnosti i korisnosti ovog objekta, nabavit će se osnovna sredstva koja će biti na usluzi poduzetnicima, korisnicima objekta. Mali start-up poduzetnik u našem objektu ne može si nabaviti skupu opremu, koja mu je potrebna, poput npr. viličara.

Međutim, kroz naš projekt ideja je da jedna takav viličar, to je samo jedan primjer, bude nabavljen kako bi ga koristili korisnici prostora. Na taj način olakšavamo mu rad, a ono što je iz ovog projekta već vidljivo je uređenje okoliša, pri čemu posebno naglašavamo postavljanje prve pametne klupe u gradu – kazao je Hodak.