Križevački poduzetnički centar d.o.o. pozvan na dodjelu nagrade Zlatna bilanca najuspješnijim poduzetnicima u 2017. godini

Financijska agencija je jučer, 11.06.2018.  ekskluzivno predstavila financijske rezultate poslovanja hrvatskih poduzetnika za 2017. godinu te najuspješnijima dodijelila nagrade Zlatna bilanca.

Sveukupni pobjednik i dobitnik Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2017. godini je tvrtka HS PRODUKT d.o.o. iz Karlovca, ujedno i dobitnik Zlatne bilance za najuspješnijeg poduzetnika u 2017. godini u djelatnosti Prerađivačka industrija.

Dodjela nagrada Zlatna bilanca održana je u Zagrebu, u Hotelu Sheraton, u organizaciji FINE i pod pokroviteljstvom Vlade RH. Uvodnim su se govorima nazočnima obratili ministar financija Vlade RH, Zdravko Marić te predsjednik Finine Uprave, Dražen Čović. Analizu financijskih rezultata poslovanja hrvatskog gospodarstva u 2017. godini, prema prikupljenim i obrađenim Fininim podacima, okupljenima je prezentirao ekonomski analitičar Velimir Šonje.

Zlatna bilanca je nagrada koju Financijska agencija već deset godina dodjeljuje najuspješnijim poduzetnicima u pojedinoj djelatnosti, prema ukupnom rangu dobivenom rangiranjem 11 financijskih pokazatelja u 5 kategorija: prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti.

Ukupni pobjednik, najbolji među najboljima, izabire se prema tim kriterijima te ima najvišu ocjenu financijskog rejtinga prema Fininoj metodologiji.

U izbor za Zlatnu bilancu za 2017. godinu prema podacima koji su izneseni na dodjeli, od 120.081 poduzetnika obveznika poreza na dobit – trgovačkih društava bez banaka i osiguravajućih društava, ušlo je 3.785 poduzetnika, od toga 200 mikro, 2.478 malih, 902 srednjih i 205 velikih poduzetnika koji su ostvarili odlične poslovne rezultate te zadovoljili ekonomske i financijske kriterije za ulazak među 11 najboljih tvrtki, koje je definirala Fina.

Dobitnici nagrada Zlatna bilanca za 2017. godinu: 1. SUNČANE ŠUME d.o.o., Đakovo za najuspješnijeg poduzetnika u 2017. godini u djelatnosti Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 2. KAMENOLOM GORJAK d.o.o., Gornje Jesenje za najuspješnijeg poduzetnika u 2017. godini u djelatnosti Rudarstvo i vađenje 3. HS PRODUKT d.o.o., Karlovac za najuspješnijeg poduzetnika u 2017. godini u djelatnosti Prerađivačka industrija 4. TERMO SERVIS d.o.o., Zagreb za najuspješnijeg poduzetnika u 2017. godini u djelatnosti Opskrba električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija 5. SPECTRA – MEDIA d.o.o., Zagreb za najuspješnijeg poduzetnika u 2017. godini u djelatnosti Opskrba vodom; uklanjanje otpadnih voda, gospodarenje otpadom te djelatnosti sanacije okoliša 6. FORSET d.o.o., Zagreb za najuspješnijeg poduzetnika u 2017. godini u djelatnosti Građevinarstvo 7. BAUHAUS – ZAGREB k.d., Zagreb za najuspješnijeg poduzetnika u 2017. godini u djelatnosti Trgovina na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikla 8. TRADE AIR d.o.o., Velika Gorica za najuspješnijeg poduzetnika u 2017. godini u djelatnosti Prijevoz i skladištenje 9. HELIOS d.o.o., Split za najuspješnijeg poduzetnika u 2017. godini u djelatnosti Pružanje smještaja te priprema i usluživanja hrane 10. INCHOO d.o.o., Osijek za najuspješnijeg poduzetnika u 2017. godini u djelatnosti Informacije i komunikacije 11. ZAGREBINSPEKT d.o.o., Zagreb za najuspješnijeg poduzetnika u 2017. godini u djelatnosti Stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti 12. HS PRODUKT d.o.o., Karlovac sveukupni pobjednik, najuspješniji poduzetnik prema financijskom rejtingu u 2017. godini.

Metodologiju za ocjenu financijskog rejtinga, Fina je izradila u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu.

Nakon dodjele uslijedilo je druženje s nagrađenima i okupljenima. Kao predstavnica Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o. dodjeli je prisustvovala Kristina Vrhovec.  Jedna od nagrađenih tvrtki je i tvrtka TRADE AIR d.o.o. iz Velike Gorice koja je nakon zajedničkog razgovora izrazila želju doći u Križevce i posjetiti Razvojni centar i tehnološki park.

no images were found