Nekategorizirano

Posjet Predsjednice RH, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci

Dana 14.12.2017. godine, Razvojni centar i tehnološki park Križevci, posjetila je predsjednica Republke Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar-Kitarović.

Tijekom svog posjeta RCTP-u, obavila je razgovore sa poduzetnicima koji posluju u RCTP-u, u kongresnoj dvorani centra. Nekoliko predstavnika poduzetnika je predstavilo svoje tvrtke, opisalo svoje poslovanje, predstavilo prednosti koje im pruža poslovanje u RCTP-u te izrazilo optimizam glede svog poslovanja, rasta i razvoja. Isto tako, poduzetnici su najavili svoje planove u pogledu otvaranja novih radnih mjesta, ali su isto tako naveli svoje probleme u pronalaženju kadra za otvorene potrebe zapošljavanja. Najveći deficit predstavljaju visoko stručni i visoko obrazovani kadrovi, poput : programeri, IT stručnjaci, mehatroničari, inženjeri elektrotehnike, inženjeri strojarstva i sl.

Predsjednici je predstavljen program rada RCTP-a u koji se provodi a u kojem je stavljen naglasak na povezivanje znanstvenih i obrazovnih institiucija sa gospodarstvom čiji je jedan segment upravo adresiranje problema sa visoko stručnim kadrom.

Osim razgovora sa poduzetnicima, Predsjednica je posjetila poslovni prostor jednog od naših korisnika, socijano poduzeće Hedona, prilikom čega je na svečanoj ceremoniji pušten u rad Hedonin Chocko bar.

Predsjednica je izrazila svoje zadovoljstvo aktivnostima i trudom koji Hedona ulaže u integraciju osoba sa invaliditetom u gospodarstvo a i njihovim poslovnim planovima i rezultatima.