Posjet ministra Tolušića RCTP-u Križevci i održana tribina na temu aktualnog stanja u poljoprivredi

U utorak, 30. svibnja 2017., u kongresnoj dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci održana je tribina na temu aktualnog stanja u poljoprivredi koju je predvodio ministar poljoprivrede g. Tolušić. Uz njega, njegovog pomoćnika te gradonačelnika sudjelovali su i saborski zastupnik Damir Felak, župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota i ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać.

Brojnim okupljenim poljoprivrednicima, ministar Tolušić je predstavio rad ministarstva, zakone koji su u izradi te sve ostale mjere koje se poduzimaju sa svrhom poboljšanja stanja u hrvatskoj poljoprivredi a koje je u proteklim godinama spalo na najniže grane.

Ministar je tako više od 2 sata odgovarao na pitanja prisutnih poljoprivrednika koji su bili vezani na probleme s uništavanjem usjeva od strane divljih svinja, pretjeranog uvoza, prekomplicirane dokumentacije, problema s dodjelom zemljišta i sl., te se je raspravljalo o mogućim rješenjima za navedene probleme za koje je ministar obećao da će se boriti i dalje kao što se bori i od samog početka svog mandata i da će se stanje u poljoprivredi dovesti u stanje koje vrijedni poljoprivrednici zaslužuju.